...

De geschiedenis van Vogelaar 

Vogelaar bestaat inmiddels al meer dan 45 jaar! In al die jaren hebben we een heleboel meegemaakt. Zo zijn we uitgegroeid van eenmanszaak tot een bedrijf met tientallen medewerkers. Ook hebben we heel wat nieuwe services aan ons dienstenpakket toe mogen voegen. Vogelaar is trots op haar geschiedenis en deelt deze dan ook graag met u!

 

Hoe het allemaal begon

In 1972 begon de heer Vogelaar in zijn schuur met werkzaamheden voor de Henkel zeepfabriek. Hij verpakte promotionele artikelen bij pakken zeeppoeder. 3 jaar later is hij begonnen met het banderen van brochures en het sealen van pakketten; de start van de werkzaamheden die Vogelaar groot hebben gemaakt. Wekelijks werd de Veronica-gids gebandeerd en verzonden.

In 1984 is hij begonnen met het sealen van geadresseerde producten. Vogelaar was één van de eerste bedrijven in Nederland die dit kon. Op 5 maart 1985 werd het bedrijf van een eenmanszaak omgezet naar een bv: Vogelaar Verzendhuis bv is geboren. Tien jaar later, op 1 januari 1995 nemen Herman Bonenkamp (vader van de huidige directeur) en zijn vrouw het bedrijf over van de familie Vogelaar.

   

 

Uitbreiding dienstverlening

In 1996 werd de naam veranderd van Vogelaar Verzendhuis naar Vogelaar Verzenders. Dit ging gepaard met uitbreiding van de dienstverlening. Deze werd aangevuld met geadresseerd printen, direct mail, laserprinten, couverteren en inkjet printen. Een jaar later komt de huidige directeur van Vogelaar, Mark Bonenkamp, in beeld. Zijn carrière bij Vogelaar is begonnen aan de bandeermachine en met handmatig inpakwerk. In maart 2002 wordt er een nieuw bedrijfspand gebouwd aan de Einsteinweg 45 in IJsselstein. Dit is nog steeds ons huidige bedrijfspand!

Mark neemt in 2006 het bedrijf Meelhuysen Bindplus over, waardoor Vogelaar Verzenders grafische afwerking aan haar dienstenpakket kan toevoegen. Per 1 januari 2008 neemt hij ook Vogelaar Verzenders over van zijn vader. In ditzelfde jaar wordt tevens het bedrijfspand uitgebreid, wat gevierd wordt met een feestelijke opening.

Overname MailBalance

Per 30 juni 2014 neemt Vogelaar MailBalance uit Veenendaal over inclusief inventaris, orderportefeuille en een groot deel van het personeel. Hiermee wordt ook het dienstenpakket weer uitgebreid. Deze keer met verschillende fulfilmentdiensten als: Logistieke Fulfilment, Financiële Fulfilment, Responsverwerking, Om- en Herverpakken, maar ook met Vogelaar Communicatie, Vogelaar Actiemarketing en Vogelaar Webshop. Het bedrijf biedt nu meer diensten aan dan ooit tevoren!

 

Vogelaar Verzenders wordt Vogelaar

In de loop der jaren heeft Vogelaar zich ontwikkeld van offline verzender naar crossmediale verzender én ontvanger: we hebben niet stilgezeten! Omdat Vogelaar Verzenders de lading allang niet meer dekte, hebben we in 2017 onze bedrijfsnaam veranderd en een gehele huisstijl verandering ondergaan. Vogelaars dienstenpakket bestaat inmiddels uit de volgende zes diensten: Klantbeheer, Marketing & Executie, e-Commerce, Fulfilment, Direct Mail en Inzicht. “Wij hopen nu meer uit te stralen wie we zijn als bedrijf en wat we leveren. En ik denk dat dit op deze manier aardig lukt.” - Mark Bonenkamp, algemeen directeur Vogelaar.

In datzelfde jaar mochten wij ook het 45-jarige bestaan van Vogelaar vieren.

Anno 2018 zijn wij nog altijd trots op dit jubileum en we hopen u nog veel geschiedenis te kunnen schrijven, uiteraard door u nog heel wat jaren van dienst te zijn!  

  

 

 

 
Tefal

Klantbeheer - Marketing & Executie -  e-Commerce - Fulfilment -  Inzicht

BNN

Klantbeheer - Marketing & Executie - Fulfilment - Direct Mail - Inzicht

Oogfonds

Klantbeheer - Marketing & Executie - Fulfilment - Direct Mail - Inzicht

KVGO

Klantbeheer - Marketing & Executie - Inzicht

Koninklijke Eru

Klantbeheer - Marketing & Executie - e-Commerce - Fulfilment - Inzicht

Jumbo spellen

Klantbeheer - Marketing & Executie - e-Commerce - Fulfilment - Inzicht

Perfetti van Melle

Klantbeheer - Marketing & Executie - e-Commerce - Inzicht

Boomsma

Klantbeheer - Marketing & Executie - Fulfilment - Inzicht

Predator Endurance

Klantbeheer - Marketing & Executie - e-Commerce - Fulfilment - Inzicht

Kaffeeplaza

Klantbeheer - Marketing & Executie - e-Commerce - Fulfilment - Inzicht

Hyundai

Klantbeheer - Marketing & Executie - e-Commerce - Inzicht

Glen Talloch

Klantbeheer - Fulfilment - Inzicht

Mary Go Wild

Klantbeheer - Fulfilment - Inzicht

Duiken in beeld

Klantbeheer - Inzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief