...

Het belang van een schone database

Het belang van een schone database
donderdag 26 april 2018

Uw database is als een kindje voor uw bedrijf. Het bevat alle relevante gegevens van al uw prospects en klanten. Zonder klantgegevens geen business en dus ook geen omzet. Maar net als een kind vraagt een database ook veel aandacht en onderhoud. Het is van belang dat u uw database zo schoon mogelijk houdt. Dat de gegevens up to date zijn. Dit zorgt namelijk voor:

-  Effectievere campagnes
De ROI van een marketingcampagne zal een stuk hoger liggen op het moment dat de e-mails en de poststukken, waarin u de klant een aanbod doet, ook echt aankomen. Bovendien scheelt het in het geval van belacties een heleboel kostbare tijd.

-  Betere bedrijfsreputatie
Als u de juiste klanten op de juiste manier benadert, dan hoort u vaak niets. Maar als u een meneer als mevrouw aanspreekt, of een overledene als een levend persoon, dan kunt u rekenen op reacties (en terecht!). En vaak niet de meest positieve reacties. Niet echt goed voor de reputatie van uw bedrijf!

-  Meer tevreden en trouwe klanten
Door uw doelgroep te segmenteren a.d.h.v. de juiste klantgegevens kunt u potentiële- en bestaande klanten een gerichter aanbod doen. Een aanbieding die voor hen relevant is wordt niet als vervelend beschouwd en zorgt voor tevreden klanten die ook de volgende keer sneller aan u denken.

Maar hoe houd ik hem dan schoon?
Dat het schoon houden van uw database ingewikkeld is dat ontkennen we niet. Zeker nu klantgegevens via meer en meer verschillende kanalen binnenkomen, is schone data niet vanzelfsprekend. Als u pech hebt heeft u ook nog eens meerdere databases, waardoor u het klantenoverzicht verliest. Maar er zijn oplossingen om uw databestand op te schonen. Zo kunt u een bedrijf inhuren die uw database onderhanden neemt, klanten nabelt en achter gegevens aan gaat, maar er zijn meerdere wegen die naar een opgeschoonde database leiden!

Zo kunt u de contacten in uw database aanschrijven voor een zeer aantrekkelijke actie en ze hiervoor hun gegevens opnieuw laten invullen in een formulier op een landing page die gekoppeld is aan een database, zodat deze gegevens automatisch opgeslagen worden in een centrale database. In de ingebouwde database van ons communicatieplatform kunt u in één klik de gegevens van uw huidige database aanvullen en bestaande gegevens bijwerken. Een ander voordeel van onze tool is dat het mensen, in het geval van dubbele data, nooit 2x dezelfde mail stuurt!
Bent u benieuwd geworden naar ons communicatieplatform of wilt u meer weten over dataverrijking? Neem contact op met Dirk van den Broek. Bellen naar +31 30 60 33 514 mag natuurlijk ook.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief