...

Nieuwe maatregel Facebook maakt HTTPS-verbinding noodzakelijk

Nieuwe maatregel Facebook maakt HTTPS-verbinding noodzakelijk
donderdag 6 september 2018

Binnenkort is het zonder een HTTPS-verbinding niet meer mogelijk om berichten op afstand (bijv. via marketing/social media applicaties, zoals ons eCampaigner platform) op Facebook te plaatsen! Dit wegens aangescherpte beveiligingsregels van Facebook. Wij leggen u meer uit over deze maatregel. Het is een vrij technisch verhaal, maar we proberen het zo gemakkelijk mogelijk uit te leggen!
De maatregel (+ voorbeeld a.d.h.v. ons eCampaigner platform)
Om communiceren op Facebook via een externe applicatie mogelijk te maken moet er een koppeling gemaakt worden tussen Facebook en de applicatie. In het geval van ons eCampaigner platform met één van uw domeinnamen, zodat u kunt mailen vanuit het platform uit naam van het bedrijf en berichten kunt plaatsen op verschillende social mediakanalen. Zo ook op Facebook (FB).

Hier is echter wel toestemming voor nodig. Van Facebook. Zij inspecteren één keer in de zoveel tijd of deze applicaties nog voldoen aan de veiligheidseisen die zij hanteren. Deze veiligheidseisen zijn recent aangescherpt en beschermen de persoonsgegevens van gebruikers. Tegen afluisteraanvallen bijvoorbeeld en voorkomt het introduceren van advertenties en schadelijke codes bij het verzenden van gegevens. Eén van deze eisen omvat dat alle apps, die uit naam van FB gebruikers berichten willen plaatsen op Facebook, vanaf 6 oktober 2018 op een HTTPS-verbinding moeten draaien of gekoppeld zijn aan een domein waarop een SSL-certificaat is ingericht.

SSL-certificaat / HTTPS-verbinding
Een SSL-certificaat zorgt voor een veilige, zogenaamde HTTPS-verbinding, waarmee persoonsgegevens van website- of webshopbezoekers extra beschermd worden. Zij versturen deze persoonsgegevens bijvoorbeeld bij het invullen van een formulier of bij het plaatsen van een webshopbestelling. Meer informatie over HTTPS en SSL vindt u in een eerder artikel van ons.

 

Gevolg
Het dwingt gebruikers van dergelijke applicaties om een SSL-certificaat aan te schaffen, zodat er een HTTPS-verbinding tot stand komt (dit is sowieso wel verstandig! Lees dit artikel maar eens). Omdat het vanaf 6 oktober, en evt. al eerder, niet meer mogelijk is om Facebookberichten te plaatsen via hun applicatie. Dit geldt ook voor eCampaigner gebruikers. Let op: voor gebruikers die al wel een SSL-certificaat hebben geldt dit uiteraard niet!

 

HTTPS verplicht
Onder de GDPR bent u verplicht om te zorgen voor een optimale beveiliging van persoonsgegevens. Dus slaat u data van formulieren of nieuwsbriefaanmeldingen op via uw website, webshop, landing page, actiemarketing module of communicatie module? Dan is HTTPS verplicht.

 

Aanschaf SSL certificaat
Vogelaar kan een SSL-certificaat verzorgen. Aan dit certificaat zijn jaarlijks terugkerende kosten verbonden.


Download hier een pdf van het artikel

 

Neem voor meer informatie of aanschaf van een SSL-certificaat contact op met Dirk van den Broek: hij is te bereiken via dirk@vogelaargroep.nl of telefonisch via: 030 603 35 14.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief