...

Sporten voor het Sophia Kinderziekenhuis

Sporten voor het Sophia Kinderziekenhuis
woensdag 2 januari 2019

Over het waarom van de actie

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis helpt kinderen met een chronische (langdurige)ziekte. In Nederland gaat het om ± 500.000 kinderen en jongeren onder de 18 jaar! Deze kinderen sporten en bewegen minder omdat ze zich fysiek beperkt voelen en angstig zijn. Ook vinden de ouders het vaak eng om hun kind te laten bewegen.

Toch is het erg belangrijk om op jonge leeftijd voldoende te bewegen: om fysieke achteruitgang te voorkomen, maar ook omdat sporten een belangrijke sociale activiteit is. Niet sporten betekent doorgaans niet meedoen. En daar worden kinderen ongelukkig van.

Uit onderzoek van de sportarts van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, Linda van den Berg, blijkt sporten effectief bij chronisch zieke volwassenen. Om uit te zoeken of deze positieve effecten ook voor kinderen gelden, is onderzoek noodzakelijk. Aan de hand van dit onderzoek kan er worden bepaald welk programma het beste werkt voor bijv. kinderen met een hart- longafwijking, spierziekte of darmziekte en kan er een beweegprogramma op maat gemaakt worden.

Maar voor dit onderzoek is geld nodig, zodat ook chronisch zieke kinderen straks veilig kunnen sporten met vriendjes en vriendinnetjes en zo gezonder en gelukkiger worden. Dit is precies waarom ‘sporten voor Sophia’ bestaat.


Vogelaar draagt bij!

‘Onze’ Arjan fietst 17 februari mee voor het Sophia Kinderziekenhuis. Vogelaar sponsort hem en het team waarvoor hij spint: team Warren. Ook je steentje bijdragen? Klik op Arjan’s naam of op team Warren om naar de actiewebsite te gaan.Ook bedrijven kunnen een team sponsoren

Mocht u als bedrijf een team willen sponsoren of een bijdrage willen doen, dan kunt u ook een factuur ontvangen.  De website ‘sporten voor Sophia’ deelt hier het volgende over:


Meer informatie of doneren?
Meer informatie of doneren via: https://www.sportenvoorsophia.nl

Reageren?

Terug naar het overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief