...

Tips om het vertrouwen in uw website en webshop te vergroten

Tips om het vertrouwen in uw website en webshop te vergroten
vrijdag 30 november 2018

Zonder vertrouwen in uw website/webshop plaatsen bezoekers geen bestelling of nemen ze geen contact met u op. Vertrouwen is belangrijk. Helemaal in deze tijd waarin er steeds meer de nadruk gelegd wordt op privacy van persoonsgegevens en mensen hier zelf ook steeds bewuster van worden (o.a. het gevolg vd GDPR)! Maar hoe zorgt u er dan voor dat uw website vertrouwen uitstraalt? Wij geven u tips.Zorg ervoor dat u makkelijk bereikbaar bent 

Door uw telefoonnummer en adres duidelijk te communiceren of door op elke relevante pagina een (button met) link te plaatsen naar uw contact-/bel-me-terug formulier. Dit maakt u benaderbaar voor vragen en laat zien dat u openstaat voor contact.

 

Voorkom spelfouten
Een (home)pagina vol spelfouten draagt niet bij aan uw geloofwaardigheid.

 

Toon uw bedrijf en medewerkers op uw website
Een echt kantoor met echte mensen en spullen komt veel betrouwbaarder over dan een website zonder foto’s of alleen maar stockfoto’s. Bovendien maakt dit uw website persoonlijker, wat naast betrouwbaarheid ook zorgt voor een betere benaderbaarheid.

 

Communiceer uw keurmerk duidelijk
Een keurmerk zorgt in de perceptie van de bezoeker voor een goede betrouwbaarheid. Elk land heeft een aantal belangrijke labels. In Nederland is Thuiswinkel.org een hele belangrijke! Dit keurmerk roept direct betrouwbaarheid op bij de consument. Helemaal als men weet dat het aanvragen van het Thuiswinkel Waarborg ongeveer 4-6 weken tijd in beslag neemt! Deze periode is nodig omdat het certificeringsproces uit verschillende onderdelen bestaat. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de desbetreffende (web)winkel elk jaar gecheckt om te kijken of zij nog steeds aan de voorwaarden voldoet.

 

En last but not least: zorg voor een HTTPS verbinding
Tijdens het internetten worden er gegevens van een webserver naar uw browser gestuurd. HTTP of HTTPS is het systeem die deze gegevens verzendt. HTTP is een niet veilige verbinding, wat betekent dat hij kwetsbaar is voor afluisteren en man in the middle aanvallen. HTTPS is de beveiligde versie.

 

Eerder was het voor een internetgebruiker niet te zien of zij op een website/webshop zaten met een HTTP/ HTTPS-verbinding. In 2017 is dit veranderd (meer hierover leest u hier). Nu kunnen websitebezoekers aan een icoontje (bijv. het bekende slotje), een melding in de adresbalk of de http:// of https:// vooraan de URL zien of zij hun gegevens doorsturen middels een beveiligde/ niet beveiligde verbinding.

 

Het inregelen van een SSL-certificaat zorgt voor een beveiligde HTTPS-verbinding en is aan te raden voor elke website en webshop! Naast het oproepen van betrouwbaarheid en vertrouwen, zorgt het ook voor een betere vindbaarheid in zoekmachines!

 

Vogelaar kan een dergelijk SSL-certificaat verzorgen. Aan dit certificaat zijn jaarlijks terugkerende kosten verbonden.


Download hier een pdf van het artikel.

 

Contact
Neem voor meer informatie over webshops of aanschaf van een SSL-certificaat contact op met Dirk van den Broek: hij is te bereiken via dirk@vogelaargroep.nl of telefonisch via: 030 603 35 14.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief