...

Vogelaar begrippenlijst

Vogelaar begrippenlijst
woensdag 28 november 2018

Brocheren, rondeleren, couverteren, inkjetten, rillen, sealen. Bij Vogelaar kunnen we het allemaal en we verzorgen het graag voor u! Maar wat betekenen al die begrippen eigenlijk? Hierbij een korte, beeldende, begrippenlijst voor iedereen die een mailing wil, mag (of moet) versturen. En voor iedereen die ons gewoon graag wat beter begrijpt!

 Sealen:
verpakken van een mailing in folie. Het verpakken van een folder, magazine in sealfolie zorgt ervoor dat de mailing beschermd wordt tegen beschadiging, maar maakt het ook mogelijk om extra bijlagen en/of adresdrager mee te sturen. Vanaf begin 2019 wordt alle direct mail die bij Vogelaar worden geseald, verpakt in een biobased folie op basis van Suikerriet.


Cheshire: een papieren adresdrager die aan een mailing toegevoegd wordt. Bijv. op de banderol, maar vaker bij in de sealfolie. 

Banderen: verpakken van een mailing in een papieren wikkel. Deze kan smal zijn (min. 10,5 cm), maar ook even breed als de mailing zelf. Vaak dient deze als adresdrager en wordt ook hier nog een extra promotionele boodschap op weergegeven. 


Banderol: 
een papieren wikkel om een magazine, folder of andere direct mailing. Hieronder ziet u een gebandeerde mailing. De witte wikkel met daarop het adres is de banderol.

 

Couverteren:
het inpakken van een mailing in een envelop. Meestal worden de items samengevoegd (gecouverteerd) in een envelop op een couverteermachine. Op onderstaande afbeelding ziet u een couverteermachine. Bij (1) wordt er een brief ingelegd, via het inlegstation bij (2) komt er een bijlage bij, bij (3) wordt de envelop ingelegd en bij (4) worden de brief en de bijlage in de envelop gestopt.
 


Grafisch afwerken

Hechten: bij het hechten wordt er een planovel (groot ongevouwen vel) gevouwen tot bijv. een 4, 8, 16 of 32 pagina’s katern. Eén of meerdere katernen tezamen vormen een boekje/brochure die op de hechtstraat aan elkaar geniet (gehecht) worden. In het geval van een brochure heet dit ook wel brocheren.


Brocheren: het samenvoegen van meerdere pagina’s tot een brochure.

Rillen: het machinaal maken van een vouwlijn in dik papier ( vanaf 160 grams) om dit papier later gemakkelijker te kunnen vouwen zonder dat het breekt.

Rondelleren: het aanbrengen van een sluitzegel.

Inkjetten: printtechniek waarbij minieme druppeltjes inkt op het papier worden gespoten. Goedkope printtechniek die onder andere gebruikt wordt voor het adresseren. Hieronder ziet u een een mailing op onze inkjet machine. Zoals u ziet zijn de adressen er al op geprint. Het wiel zorgt ervoor dat de uitvoer netjes bij elkaar gehouden wordt. 

Online


eCampaigner:
het Marketing Platform van Vogelaar, die ‘plug & play’ opgeleverd wordt in uw eigen merkidentiteit. In dit platform komen e-mail, social media, blog, sms en landing pages samen.

Cash back actie: een promotieactie waarbij mensen geld terug kunnen vragen na aanschaf van een product of dienst.


Nog niet verzadigd? Eerder schreven wij een artikel met daarin 14 e-mailmarketing termen.


De lijst in pdf ontvangen? Laat het ons even weten!

Meer informatie? Of bent u nieuwsgierig wat Vogelaar voor u kan doen? Wij helpen u graag! Neem contact op met Mark Bonenkamp of bel naar +31 30 60 33 514.

 

 

 

Reageren?

Terug naar het overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief